Een hangmat gebruiken

Liggen in een hangmatAls je eenmaal weet hoe je in een hangmat hoort te liggen, kan het echte genieten pas echt beginnen. De meeste mensen zijn geneigd om recht over de lengte in een hangmat te liggen met het hoofd aan een kant en de benen aan de andere. Echter, om zo in een hangmat te liggen, moet je je rug buigen en in een hoek liggen met je benen en hoofd omhoog, wat niet de meest comfortabele positie is. De beste manier om in een hangmat te liggen is de traditionele diagonale ligging. In Latijns Amerika liggen de mensen diagonaal of zelfs over de breedte in een hangmat. Op deze manier wordt de hangmat open gespreid door het lichaam en liggen benen, rug en hoofd op dezelfde hoogte. Diagonaal liggen kan alleen in hangmatten zonder spreidstok.

In Europa geven we vaak de voorkeur aan recht liggen. Hangmatten met spreidstok zijn een compromis tussen de traditionele en de Europese manier van liggen. De stokken houden de hangmat open en laten je over de lengte liggen. Echter, dit gaat wel ten koste van de stabiliteit van de hangmat en snelle bewegingen kunnen ervoor zorgen dat je je balans verliest.

Hoe je ook wilt liggen in een hangmat, doe het rustig. Spring niet in de hangmat en ga er niet met je voeten eerst in. Ga rustig in het midden zitten en til je benen in de hangmat. Met een goede ruime hangmat kun je makkelijk van positie wisselen zonder je balans te verliezen en er uit te vallen.

Het comfort van een hangmat is direct gerelateerd aan de grootte. Hoe groter het oppervlakte, des te beter de hangmat is om in te liggen. In een grote hangmat kun je makkelijker diagonaal liggen en dit stelt je in staat om de hangmat open te houden met je eigen lichaam, zonder dat je daarvoor spreidstokken voor nodig hebt. Een hangmat kan ook nooit te groot zijn voor kinderen. Hoe groter de hangmat, des te beter kun je je er in verstoppen!

Onze Voordelen
Veilig Betalen met
Powered by Worldpay
Verander Valuta