Een hangmat kiezen

Hangmat uitkiezen Bij het kiezen van een hangmat zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Op de eerste plek komt natuurlijk het uiterlijk van de hangmat. Hierbij speelt de kleur een belangrijke rol, maar ook de weeftechniek is belangrijk. Een goed gewoven hangmat ziet er beter uit, is steviger en gaat langer mee. De kwaliteit van een hangmat is goed te zien door te kijken naar de sterkte van de kleuren en de gebruikte weeftechniek.

Naast het uiterlijk is ook het materiaal van belang. Katoen is het meest comfortabel, maar omdat het een natuurlijk product is, ook het meest kwetsbare. Als de hangmat niet goed behandeld wordt, kan de kleur vervagen of schimmel ontstaan. Bij syntetische stoffen is dit niet het geval. Goedkopere hangmatten gebruiken vaak een mix van katoen en syntetische stoffen, waardoor ze eigenlijk het slechte van beiden hebben: slecht bestand tegen weer en minder comfortabel.

Veiligheid is ook belangrijk. Een slechte hangmat kan scheuren of een ophangpunt kan losschieten, als de hangmat niet goed is opgehangen. Aangezien een hangmat vaak op een redelijke hoogte hangt, is het niet moeilijk voor te stellen dat het pijn kan doen als dat gebeurt. Dat is waarom onze hangmatten, hangstoelen en bevestigingsopties gekeurd zijn door de Duitse TÜV. Dit garandeert een veilig product!

Hangmatten zijn er in verschillende maten: van één-persoons tot familie-formaat. Let daarom op de draagkracht van een hangmat als je heb wilt gebruiken met meerdere personen tegelijk. In de regel geldt dat hoe groter de hangmat is, hoe comfortabeler. Dus ook al lig je in je eentje in een hangmat, groter kan beter zijn!

Als laatste is er de lengte van de hangmat. Tenzij je een hangmatstandaard gebruikt, ben je vaak beperkt in de keuze van waar je een hangmat op kunt hangen. Tussen twee muren, een muur en een boom, ect. Omdat er een ideale afstand is waarop een hangmat kan hangen, is het belangrijk eerst goed op te meten hoeveel ruimte je hebt en aan de hand daarvan een hangmat te kiezen. Voor meer informatie over de ideale afstand kun je kijken onder "Een hangmat ophangen".

Omdat er zoveel factoren zijn om rekening mee te houden bij het keizen van een hangmat, hebben we het wat makkelijker gemaakt voor onze klanten. Met behulp van onze productkiezer krijgt u een eenvoudig overzicht van de hangmatten die voor u geschikt zijn.

Onze Voordelen
Veilig Betalen met
Powered by Worldpay
Verander Valuta